Witryny z bezpłatnego okresu próbnego
Gdy bezpłatny okres próbny kończy się bez wybrania planu, powiązane z nim witryny przechodzą w tryb offline, ale nic nie zostaje usunięte. Są one przechowywane przez 60 dni od zakończenia okresu próbnego. Jeśli do tego czasu nadal nie wybiorą Państwo planu, zostaną one trwale usunięte.
Aby je zachować, należy wybrać plan dla tego samego produktu w dowolnym momencie przed tą datą: witryny powrócą do trybu online i tam pozostaną.
Witryny, które nigdy nie zostały uruchomione
Witryna, która została utworzona, ale nigdy nie została pomyślnie skonfigurowana — na liście witryn nadal ma status Oczekująca lub Nieudana — jest usuwana po upływie 30 dni w tym stanie. Witryna, która choć raz była online, nigdy nie jest usuwana na mocy tej reguły.
Aby ją zachować, proszę spróbować skonfigurować ją ponownie z poziomu listy witryn lub skontaktować się z działem pomocy technicznej, a my pomożemy. Ta reguła nie dotyczy kont z aktywnym planem: naprawa nieudanej witryny w takim przypadku leży po naszej stronie.
Ostrzeżenia
Wysyłamy do Państwa wiadomość e-mail na 14 dni oraz na 3 dni przed usunięciem czegokolwiek, w Państwa języku, i nic nie jest usuwane wcześniej niż 14 dni po pierwszej wiadomości e-mail. Usunięta witryna zachowuje swoją kopię zapasową przez standardowy okres przywracania, dzięki czemu mogą ją Państwo nadal przywrócić z poziomu Witryny → Pokaż usunięte witryny, dopóki ta kopia zapasowa istnieje.
Witryny w ramach anulowanego lub nieopłaconego planu podlegają innej regule: zobacz nieodebrane płatności, zawieszenie i czyszczenie.