၎င်းကို ချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့်အတွက် မည်သို့ အကျိုးပြုသနည်း
သင့်ကိုယ်ပိုင် Gcore အကောင့်ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် ဒိုမိန်းတစ်ခု၏ DNS ကို ကျွန်ုပ်တို့၏အကောင့်အစား သင့် အကောင့်မှ ဝန်ဆောင်မှုပေးနိုင်မည်ဖြစ်သည်။ သင်သည် zone၊ ဘေလ်နှင့် ရောင်းချသူ ဒက်ရှ်ဘုတ်တို့ကို ဆက်လက်ထိန်းသိမ်းထားရှိနိုင်မည်ဖြစ်ပြီး သင့်ဆိုဒ်များနှင့် မေးလ်ဘောက်စ်များ လိုအပ်သော မှတ်တမ်းများကို သင်ကိုယ်တိုင် ကူးယူထည့်သွင်းရန် မလိုဘဲ ကျွန်ုပ်တို့က ဖန်တီးပြင်ဆင်ပေးပါသည်။
သင် မစတင်မီ
Managed DNS အသုံးပြုနိုင်သော Gcore အကောင့်တစ်ခု လိုအပ်ပါသည်။
၁။ Gcore တွင် ကီးကို ဖန်တီးပါ
Gcore Customer Portal တွင် ညာဘက်အပေါ်ရှိ သင့် avatar ကို ဖွင့်ပြီးနောက် Profile → API tokens → Create token သို့ သွားပါ။ ၎င်းကို အမည်ပေးပါ၊ Never expire သို့မဟုတ် သက်တမ်းကုန်ဆုံးမည့်ရက်စွဲကို ရွေးချယ်ပြီး ၎င်းလိုအပ်သော ထုတ်ကုန်တစ်ခုစီအတွက် အခန်းကဏ္ဍတစ်ခု သတ်မှတ်ပေးပါ။ Gcore သည် တိုကင်ကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသမည်ဖြစ်ရာ ထိုအချိန်တွင် ကူးယူပါ။
တူညီသော တိုကင်သည် သင်ချိတ်ဆက်ထားသည့် Gcore ထုတ်ကုန်တိုင်းအတွက် အလုပ်လုပ်သောကြောင့် သင်သည် Gcore ထုတ်ကုန်တစ်ခုကို ချိတ်ဆက်ထားပြီးဖြစ်ပါက တူညီသော တိုကင်ကို ထပ်မံကူးထည့်နိုင်သည် — ၎င်း၏ အခန်းကဏ္ဍများသည် ဤထုတ်ကုန်အတွက်ပါ အကျုံးဝင်ပါက ဖြစ်သည်။ သင့်ကိုယ်ပိုင် အကောင့်ဝင်ရောက်ခွင့်တွင် ရှိသည်ထက် ပိုမိုမြင့်မားသော အခန်းကဏ္ဍကို တိုကင်သို့ ပေးအပ်၍မရပါ။
DNS အတွက် တိုကင်ကို Managed DNS အတွက် အခန်းကဏ္ဍတစ်ခု သတ်မှတ်ပေးပါ။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင့် ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Your own DNS နှင့် အကောင့်အဖြစ် Gcore DNS ကို ရွေးချယ်ပါ၊ API token ကို ဖြည့်စွက်ပြီး Connect account ကို နှိပ်ပါ။
မည်သည့်အရာကိုမျှ မသိမ်းဆည်းမီ သင်ကူးထည့်လိုက်သောအရာကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော ကီးကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ဘဲ မည်သည့်အရာ မှားယွင်းနေကြောင်း အဖြေတွင် ဖော်ပြပေးမည်ဖြစ်သည်။ အလုပ်လုပ်သော ကီးကို ကျွန်ုပ်တို့၏ လျှို့ဝှက်သိုလှောင်ခန်းတွင် အသွင်ဝှက်၍ သိမ်းဆည်းထားပြီး — ကျွန်ုပ်တို့၏ ဒေတာဘေ့စ်ထဲတွင် မည်သည့်အခါမျှ မထားပါ — သင့်ထံသို့ပင် နောက်တစ်ကြိမ် ထပ်မံပြသမည့် မဟုတ်ပါ။
ထို့နောက် မည်သို့ဖြစ်လာမည်နည်း
- မည်သည့်ဒိုမိန်းတွင်မဆို ၎င်း၏ DNS တက်ဘ်ကို ဖွင့်ပြီး ဒိုမိန်း၏ DNS ဝန်ဆောင်မှုပေးမည့်နေရာအဖြစ် ဤအကောင့်ကို ရွေးချယ်ပါ။ အကယ်၍ zone မရှိသေးပါက ၎င်းနေရာတွင် ကျွန်ုပ်တို့ ဖန်တီးပေးမည်ဖြစ်ပြီး ဒိုမိန်း၏ ဆိုဒ်များနှင့် မေးလ်များ လိုအပ်သော မှတ်တမ်းများကို ရေးသားပေးမည်ဖြစ်သည်။
- ကျွန်ုပ်တို့ဘက်မှ တစ်စုံတစ်ခုက မှတ်တမ်းတွင် ဖော်ပြရမည့်အရာကို ပြောင်းလဲစေသည့်အခါ — သင်သည် ဆိုဒ်တစ်ခုကို ရွှေ့ပြောင်းခြင်း၊ CDN ပြောင်းလဲခြင်း သို့မဟုတ် မေးလ်ဘောက်စ်တစ်ခု ထည့်သွင်းခြင်း ပြုလုပ်ပါက — သင့်အကောင့်ရှိ မှတ်တမ်းကို ကျွန်ုပ်တို့က အပ်ဒိတ်လုပ်ပေးပါသည်။
- ရွှေ့ပြောင်းခြင်းကို အပြီးသတ်ရန် သင့်ဒိုမိန်း၏ nameservers များသည် Gcore သို့ ညွှန်ပြနေရပါမည်။ အကယ်၍ ဒိုမိန်းကို ကျွန်ုပ်တို့နှင့် မှတ်ပုံတင်ထားပါက သို့မဟုတ် သင်ချိတ်ဆက်ထားသော မှတ်ပုံတင်အဖွဲ့အစည်းတစ်ခုခုတွင် မှတ်ပုံတင်ထားပါက ကျွန်ုပ်တို့က ၎င်းတို့ကို သင့်အတွက် သတ်မှတ်ပေးပါမည်။ သို့မဟုတ်ပါက သတ်မှတ်ရမည့် nameservers များကို ဒိုမိန်း၏ စာမျက်နှာတွင် ပြသပေးမည်ဖြစ်သည်။
- သင်ချိတ်ဆက်သည့်အခါ ကီးသည် သင့် zone များကို စာရင်းပြုစုနိုင်ခြင်း၊ မှတ်တမ်းများကို ဖတ်ရှုနိုင်ခြင်းနှင့် မှတ်တမ်းများကို ပြောင်းလဲနိုင်ခြင်း ရှိမရှိ ကျွန်ုပ်တို့ စစ်ဆေးပါသည်။ ချိတ်ဆက်မှုဘေးရှိ စစ်ဆေးရမည့်စာရင်းသည် ၎င်းတို့အနက် မည်သည့်အရာများကို ကျွန်ုပ်တို့ အတည်ပြုနိုင်ခဲ့ကြောင်း ပြသပေးပါသည်။
အကယ်၍ ချိတ်ဆက်မှု မအောင်မြင်ပါက
သင့် zone များ ပေါ်မလာပါ။ တိုကင်၏ အခန်းကဏ္ဍတွင် Managed DNS မပါဝင်ပါ။ ၎င်းပါဝင်သော တိုကင်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ။
ကီးကို ငြင်းပယ်ထားကြောင်း ဖော်ပြနေပါသည်။ များသောအားဖြင့် အကြောင်းရင်း သုံးခုအနက် တစ်ခုခုကြောင့် ဖြစ်နိုင်ပါသည်- ၎င်းနှင့်အတူ space သို့မဟုတ် line break တစ်ခုခု ကူးယူမိခြင်း၊ ကီး သက်တမ်းကုန်ဆုံးသွားခြင်း၊ သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ကီးကို ရုပ်သိမ်းခြင်း သို့မဟုတ် ပြန်လည်ထုတ်ယူခြင်းတို့ ဖြစ်ပါသည်။ အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပြီး ထပ်မံကူးထည့်ပါ။
ချိတ်ဆက်သွားသော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် တစ်စုံတစ်ခု မအောင်မြင်ပါ။ ကီးသည် စစ်မှန်ကြောင်း အတည်ပြုနိုင်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက် လိုအပ်သော ခွင့်ပြုချက် မရှိပါ။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များပါရှိသည့် ကီးအသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုဟောင်းကို ဖြုတ်ပြီး ကီးအသစ်ကို ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြုတ်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော ကီးကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်ပါမည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို ၎င်း၏ နောက်လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်တန့်သွားမည်ဖြစ်ပြီး၊ သတိမထားမိဘဲ မအောင်မြင်သွားစေဘဲ ၎င်းအပေါ် မှီခိုနေသော မျက်နှာပြင်များတွင် ထိုအကြောင်းကို အသိပေးဖော်ပြမည်ဖြစ်သည်။
ချိတ်ဆက်မှုဖြုတ်ခြင်းသည် လုပ်ဆောင်ပြီးသားအရာများကို ပြန်လည်မဖျက်ပြယ်စေပါ — သင့်အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော မှတ်တမ်းများ၊ ဖြန့်ကျက်မှုများ သို့မဟုတ် ဆက်တင်များသည် နဂိုအတိုင်း ရှိနေမည်ဖြစ်သည်။ အကယ်၍ ကီးကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားသည်ဟု ယူဆပါက ၎င်းကို ရောင်းချသူထံတွင်လည်း ရုပ်သိမ်းပါ၊ ချိတ်ဆက်မှုဖြုတ်ခြင်းသည် ကျွန်ုပ်တို့၏ မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားပေးပြီး ၎င်းတို့၏ မိတ္တူကို မဖယ်ရှားပါ။