သင့်ကိုယ်ပိုင် GitHub အကောင့်ကို ဆိုဒ်တစ်ခုနှင့် ချိတ်ဆက်ပါ၊ ကျွန်ုပ်တို့သည် လမ်းကြောင်းနှစ်ခုလုံးတွင် ထိုနှစ်ခုကို ထပ်တူကျအောင် ထိန်းသိမ်းပေးပါမည်။ ၎င်းသည် အခမဲ့ ဖြစ်ပြီး၊ သင်ဖွင့်မထားသရွေ့ ပိတ်ထားမည်ဖြစ်ကာ၊ ကျွန်ုပ်တို့သည် သင်ပိုင်ဆိုင်သောအကောင့်ရှိ repository ထဲသို့သာ အမြဲ commit ပြုလုပ်ပေးပါသည် — ကျွန်ုပ်တို့၏အကောင့်သို့ လုံးဝပြုလုပ်မည်မဟုတ်ပါ။
အဘယ်အရာများ ထပ်တူပြုသနည်း
ဖိုင်မန်နေဂျာ၊ SFTP၊ WordPress သီးမ်တည်းဖြတ်စနစ် သို့မဟုတ် SSH ဆက်ရှင်ဖြင့်ဖြစ်စေ သင့်ဆိုဒ်၏ဖိုင်များတွင် သင်ပြောင်းလဲလိုက်သော မည်သည့်အရာမဆို သင့် repository တွင် commit တစ်ခု ဖြစ်လာပါမည်။ သင်သည် ကျွန်ုပ်တို့အား ပြောပြရန် မလိုအပ်ပါ — ကျွန်ုပ်တို့သည် သင့်ဆိုဒ်အား နောက်ဆုံး commit နှင့် နှိုင်းယှဉ်ပြီး ကွာခြားချက်ကို push လုပ်ပေးပါမည်။
အခြားတစ်ဖက်အနေဖြင့် သင်ချိတ်ဆက်ထားသော branch သို့ push လုပ်ခြင်းသည် ဆိုဒ်ပေါ်သို့ ရောက်ရှိလာပါမည်။
ကျွန်ုပ်တို့ မည်သည့်အခါမျှ commit မပြုလုပ်သောအရာများ
သင်၏ wp-config.php ကို ရည်ရွယ်ချက်ရှိရှိနှင့် အပြီးတိုင် ချန်လှပ်ထားပါသည်။ ၎င်းတွင် သင့်ဒေတာဘေ့စ်စကားဝှက်နှင့် သင့်အထောက်အထားစိစစ်ခြင်း salts များ ပါဝင်ပြီး၊ ၎င်းတို့သည် repository တစ်ခုတွင် ရှိမနေသင့်ပါ — သီးသန့်ဖြစ်သည့် repository တွင်ပင် မရှိသင့်ပါ၊ အကြောင်းမှာ git သည် ရာဇဝင်မှတ်တမ်းကို အမြဲတမ်း သိမ်းဆည်းထားသောကြောင့် ဖြစ်သည်။
ထို့ပြင် .env ဖိုင်များ၊ သော့များနှင့် လက်မှတ်များ၊ သင့် uploads ဖိုဒါ၊ caches များနှင့် node_modules တို့ကိုလည်း ချန်လှပ်ထားပါသည်။ Repository တစ်ခုသည် သင့်ဆိုဒ်၏ အရင်းအမြစ်ဖြစ်ပြီး၊ အရန်သိမ်းဆည်းမှု (backup) မဟုတ်ပါ။ မီဒီယာသည် သင်၏ backups များတွင်သာ သက်ဆိုင်ပြီး၊ ၎င်းတို့ကို ထိုနေရာတွင် သိမ်းဆည်းပြီးဖြစ်ကာ၊ ဤနေရာတွင် ထည့်သွင်းခြင်းသည် push ပြုလုပ်မှုတိုင်းကို နှေးကွေးစေပြီး အပြောင်းအလဲတိုင်းကို ဖတ်မရနိုင်အောင် ဖြစ်စေပါလိမ့်မည်။
နှစ်ဖက်စလုံး ပြောင်းလဲသွားပါက မည်သို့ဖြစ်မည်နည်း
ဤမေးခွန်းသည် ဖတ်ရှုသင့်သော မေးခွန်းဖြစ်ပါသည်။ သင်သည် ဖိုင်မန်နေဂျာတွင် ဖိုင်တစ်ခုကို တည်းဖြတ်နေစဉ် တစ်ချိန်တည်းမှာပင် လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တစ်ဦးက တူညီသော repository သို့ အပြောင်းအလဲတစ်ခုကို push လုပ်လိုက်သည် ဆိုပါစို့။
ကျွန်ုပ်တို့ ရပ်တန့်ပါမည်။ ကျွန်ုပ်တို့ ပေါင်းစည်းခြင်း (merge) မပြုလုပ်ပါ၊ မည်သူ့ကိုမျှ အပေါ်မှ ထပ်မံရေးသားခြင်း (overwrite) မပြုလုပ်ပါ။ ဆိုဒ်၏ Deploy တက်ဘ်တွင် "သင်၏ repository တွင် ကျွန်ုပ်တို့ မတွေ့ဖူးသေးသော အပြောင်းအလဲများ ရှိနေပါသည်" ဟု ပြသမည်ဖြစ်ပြီး၊ သင်ကြည့်ရှုရန် လိုအပ်သော commit ကို ဖော်ပြကာ သင့်ကို စောင့်ဆိုင်းနေပါမည်။ စောင့်ဆိုင်းနေစဉ်အတွင်း မည်သည့်ဘက်တွင်မျှ မည်သည့်အရာမျှ ဆုံးရှုံးမည်မဟုတ်ပါ — သင်၏တည်းဖြတ်မှုသည် ဆိုဒ်ပေါ်တွင် ရှိနေဆဲဖြစ်ပြီး၊ ၎င်းတို့၏ commit သည် repository တွင် ရှိနေဆဲဖြစ်ပါသည်။
ထို့နောက် သင်သည် ရွေးချယ်နိုင်ပါသည်-
- ဤဆိုဒ်၏ ဖိုင်များကို သိမ်းဆည်းထားပါ — ကျွန်ုပ်တို့သည် သင့်ဗားရှင်းကို ၎င်းတို့ဗားရှင်း၏ ထိပ်တွင် ထားရှိပါမည်။ ၎င်းတို့၏ commits များသည် မှတ်တမ်းတွင် ဆက်လက်ရှိနေမည်ဖြစ်ပြီး၊ မည်သည့်အရာမျှ ဖျက်ပစ်မည်မဟုတ်ပါ။
- Repository ကို အသုံးပြုပြီး ဆိုဒ်အပြောင်းအလဲများကို ပယ်ဖျက်ပါ — repository ၏ ဗားရှင်းကို ဆိုဒ်တွင် အသုံးပြုမည်ဖြစ်ပြီး၊ ဤနေရာတွင် သင်ပြုလုပ်ခဲ့သော အပြောင်းအလဲများကို ပယ်ဖျက်ပါမည်။ ဤအရာသည် ဖျက်ဆီးမှုဖြစ်စေသောကြောင့် ရည်ရွယ်ချက်ရှိရှိ နှိပ်ရခြင်းဖြစ်ပြီး သင့်ကိုယ်စား ကျွန်ုပ်တို့ ပြုလုပ်ပေးသည့်အရာ မည်သည့်အခါမျှ မဟုတ်ပါ။
ရည်ရွယ်ချက်ရှိရှိဖြင့် "အလိုအလျောက် ပေါင်းစည်းရန်" ရွေးချယ်စရာ မရှိပါ။ ကျွန်ုပ်တို့ ပြုလုပ်သော ပေါင်းစည်းမှုတစ်ခုသည် သင်တို့နှစ်ဦးစလုံး မရေးသားထားသော ဖိုင်တစ်ခုကို သင်တို့နှစ်ဦးစလုံး ဦးစွာမမြင်ရဘဲ တိုက်ရိုက်လွှင့်တင်ထားသော ဆိုဒ်ပေါ်တွင် ထုတ်လုပ်ပေးသွားမည် ဖြစ်သောကြောင့် ဖြစ်ပါသည်။
အဘယ်ကြောင့် ထပ်တူပြုခြင်း ရပ်တန့်နိုင်သနည်း
- သင့်ကိုယ်ပိုင် GitHub အကောင့်ကို သင် ချိတ်ဆက်မထားပါ။ သင်မချိတ်ဆက်မချင်း ခလုတ်သည် ပိတ်ထားဆဲ ဖြစ်ပါမည်။
- ၎င်းသည် သင့်ကို စောင့်ဆိုင်းနေပါသည်။ အထက်တွင် ကြည့်ပါ — ဆိုင်းငံ့ထားမှုသည် သူ့အလိုလို ရှင်းလင်းမည်မဟုတ်ပါ။
- သင့်အကောင့်သည် ကောင်းမွန်သောအခြေအနေတွင် မရှိပါ။ ငွေပေးချေမှု နောက်ဆုံးပေါ်ဖြစ်သွားသည်နှင့် ထပ်တူပြုခြင်းသည် ခေတ္တရပ်တန့်ပြီးနောက် သူ့အလိုလို ပြန်လည်စတင်ပါမည်။ မည်သည့်အရာမျှ ဆုံးရှုံးမည်မဟုတ်ပါ။
Deploy တက်ဘ်သည် မည်သည့်အရာမျှ မပြောင်းလဲခဲ့သော အကြိမ်များအပါအဝင် နောက်ဆုံးထပ်တူပြုမှု အနည်းငယ်ကို ပြသပေးပါသည်။ အကယ်၍ ထိုစာရင်းသည် ဗလာဖြစ်နေပြီး ထပ်တူပြုခြင်းကို ဖွင့်ထားပါက၊ ချိတ်ဆက်ထားသော အကောင့်သည် repository သို့ ရေးသားနိုင်ခြင်း မရှိနိုင်ပါ — ၎င်း၏ ဝင်ရောက်ခွင့်ကို စစ်ဆေးပြီး ပြန်လည်ချိတ်ဆက်ပါ။
မည်သည့်အရာကို ထပ်တူပြုမည်ကို ရွေးချယ်ခြင်း
မူရင်းအားဖြင့် ဆိုဒ်တစ်ခုလုံးကို ထပ်တူပြုပါသည်။ WordPress ဆိုဒ်တစ်ခုတွင် ၎င်းသည် များသောအားဖြင့် သင်လိုချင်သောအရာ မဟုတ်ပါ- ဆိုလိုသည်မှာ သင်မရေးသားခဲ့ဘဲ တည်းဖြတ်မည်မဟုတ်သော WordPress core ၏ ဖိုင်တိုင်း ပါဝင်နေခြင်းဖြစ်ပါသည်။ "ဤဖိုဒါကိုသာ ထပ်တူပြုပါ" ကို သင့်သီးမ်သို့ သတ်မှတ်ပါ — ဥပမာ wp-content/themes/my-theme — သို့ပြုလျှင် ကျန်ရှိသောအရာများကို ချန်လှပ်ထားပါမည်။