၎င်းကိုချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့်အတွက် အဘယ်အရာဆောင်ရွက်ပေးသနည်း
GitHub ကို တိုကင်တစ်ခုဖြင့် ချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့် repository များထဲမှ တစ်ခုမှနေ၍ ဝဘ်ဆိုက်တစ်ခုကို စတင်ဖြန့်ကျက် (deploy) စေနိုင်သည်- branch သို့ push ပြုလုပ်ပါ၊ ဝဘ်ဆိုက်က update ဖြစ်သွားပါမည်။ ၎င်းသည် သင်က ဝဘ်ဆိုက်၏ host အဖြစ် ရွေးချယ်ထားသော နေရာတွင် သင့်အကောင့်ပေါ်ရှိ GitHub Pages သို့ ကျွန်ုပ်တို့ကို ထုတ်ဝေခွင့်လည်း ပြုပေးပါသည်။
သင့် repository များသည် အဖွဲ့အစည်းတစ်ခုပိုင် ဖြစ်ပါက Zinn® GitHub app ကို အစားထိုး ဦးစားပေးသုံးစွဲပါ — Zinn® GitHub app ကို ထည့်သွင်းခြင်း ကို ကြည့်ပါ။ တိုကင်တစ်ခုသည် လူတစ်ဦးတည်းနှင့်သာ သက်ဆိုင်ပြီး ၎င်းတို့ထွက်ခွာသွားပါက ဆက်လက်အလုပ်မလုပ်တော့ပါ။
သင်မစတင်မီ
သင် deploy ပြုလုပ်လိုသော repository များကို ဝင်ရောက်အသုံးပြုခွင့်ရှိသည့် GitHub အကောင့်တစ်ခု လိုအပ်ပါသည်။ အကယ်၍ ၎င်းတို့သည် အဖွဲ့အစည်းတစ်ခုပိုင် ဖြစ်ပါက ပိုင်ရှင်တစ်ဦးအနေဖြင့် ၎င်းအတွက် fine-grained တိုကင်များကို ခွင့်ပြုပေးရန် လိုအပ်နိုင်ပါသည်။
၁။ GitHub တွင် သော့ကို ဖန်တီးပါ
GitHub တွင် သင့်ပရိုဖိုင်ပုံကို နှိပ်ပါ၊ ထို့နောက် Settings → Developer settings → Personal access tokens → Fine-grained tokens → Generate new token သို့ သွားပါ။ ၎င်းကို အမည်ပေးပြီး သက်တမ်းကုန်ဆုံးမည့်ရက်ကို ရွေးချယ်ပါ။ Repository access အောက်တွင် Only select repositories ကို ရွေးချယ်ပြီး သင် deploy ပြုလုပ်မည့် အရာများကို ရွေးပါ — အဆင်ပြေစေမည့် အကျဉ်းဆုံး ဝင်ရောက်ခွင့်ဖြစ်ပါသည်။
Repository permissions အောက်တွင် အောက်ပါတို့အပေါ် Read and write ပေးပါ-
- Contents
- Pages
- Administration
Generate token ကို နှိပ်ပြီး ၎င်းကို ကူးယူပါ — GitHub က ၎င်းကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသပါမည်။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင့်ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Code hosting နှင့် အကောင့်အဖြစ် GitHub ကို ရွေးပါ၊ API token ကို ဖြည့်ပါ၊ ထို့နောက် Connect account ကို နှိပ်ပါ။
မည်သည့်အရာကိုမျှ မသိမ်းဆည်းမီ သင် paste ပြုလုပ်လိုက်သည့်အရာကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော သော့တစ်ခုကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ဘဲ ၎င်းတွင် မည်သည့်အရာ မှားယွင်းနေကြောင်း အဖြေက ဖော်ပြပါမည်။ အလုပ်လုပ်သော သော့ကို ကျွန်ုပ်တို့၏ secrets vault ထဲတွင် လျှို့ဝှက်ကုဒ်စနစ်ဖြင့် ထိန်းသိမ်းထားရှိပြီး — ကျွန်ုပ်တို့၏ ဒေတာဘေ့စ်ထဲတွင် မည်သည့်အခါမျှ မထားပါ — သင့်ထံသို့ပင် နောက်တစ်ကြိမ် မည်သည့်အခါမျှ ပြန်လည်မပြသတော့ပါ။
နောက်ဘာဆက်ဖြစ်မည်နည်း
- ဝဘ်ဆိုက်တစ်ခုသည် ဤအကောင့်ရှိ repository တစ်ခုမှ တိုက်ရိုက် deploy ပြုလုပ်နိုင်ပါသည်- ဝဘ်ဆိုက်၏ repository ချိတ်ဆက်မှုတွင် ၎င်းကို ရွေးချယ်ပါ၊ repository နှင့် branch ကို ရွေးပါ၊ ထို့နောက် push ပြုလုပ်ခြင်းက deploy လုပ်ပေးပါမည်။
- အခြား branch တိုင်းသည် ၎င်း၏ကိုယ်ပိုင် preview ကို ရရှိနိုင်သောကြောင့် တိုက်ရိုက်လွှင့်ထားသော ဝဘ်ဆိုက်သို့ မရောက်မီ အပြောင်းအလဲတစ်ခုကို သင်စစ်ဆေးနိုင်ပါသည်။
- Render နှင့် Azure Static Web Apps ကဲ့သို့သော Git ဖြင့် တည်ဆောက်ထားသည့် static host များသည် ဤချိတ်ဆက်မှုကို ဝဘ်ဆိုက်ကုဒ်၏ မူလရင်းမြစ်အဖြစ် အသုံးပြုကြပါသည်။
အကယ်၍ ချိတ်ဆက်မှု မရရှိပါက
Repository တစ်ခု ပေါ်မလာပါ။ တိုကင်၏ repository ဝင်ရောက်ခွင့်တွင် ၎င်းမပါဝင်ပါ။ GitHub တွင် တိုကင်ကို ပြင်ဆင်ပြီး repository ကို ထည့်သွင်းပါ။
၎င်းသည် အလုပ်လုပ်ခဲ့ပြီးမှ ရပ်တန့်သွားသည်။ Fine-grained တိုကင်များသည် သင်ရွေးချယ်ထားသော ရက်စွဲတွင် သက်တမ်းကုန်ဆုံးပါသည်။ အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီး၍ ချိတ်ဆက်ပါ၊ တိုကင်တစ်ခု သက်တမ်းမကုန်ဆုံးမီ GitHub က သင့်ထံ အီးမေးလ် ပေးပို့ပါမည်။
သော့ကို ငြင်းပယ်ထားကြောင်း ဖော်ပြနေသည်။ များသောအားဖြင့် အချက်သုံးချက်ထဲမှ တစ်ခုဖြစ်နိုင်ပါသည်- ၎င်းနှင့်အတူ ကူးယူမိသွားသော space သို့မဟုတ် line break တစ်ခုဖြစ်ခြင်း၊ သက်တမ်းကုန်ဆုံးသွားသော သော့တစ်ခုဖြစ်ခြင်း သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ရုပ်သိမ်းခံရခြင်း သို့မဟုတ် အသစ်ပြန်လည်ထုတ်ယူခံရခြင်း ဖြစ်နိုင်သည်။ အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပြီး ထပ်မံ paste ပြုလုပ်ပါ။
၎င်းသည် ချိတ်ဆက်သော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် တစ်ခုခု မအောင်မြင်ပါ။ သော့က အထောက်အထားစိစစ်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက် လိုအပ်သည့် ခွင့်ပြုချက် ချို့ယွင်းနေပါသည်။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များဖြင့် သော့အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုအဟောင်းကို ဖြုတ်ပြီး သော့အသစ်ကို ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြုတ်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော သော့ကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်ပါမည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို ၎င်း၏ နောက်လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်တန့်သွားမည်ဖြစ်ပြီး၊ တိတ်တဆိတ် မအောင်မြင်ဘဲ ဖြစ်မသွားဘဲ ၎င်းအပေါ် မှီခိုနေသော မျက်နှာပြင်များက အသိပေးပါမည်။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြုတ်ခြင်းသည် ပြီးစီးပြီးဖြစ်သော လုပ်ဆောင်ချက်များကို မူလအတိုင်း ပြန်မဖျက်ပါ — သင့်အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော မှတ်တမ်းများ၊ ဖြန့်ကျက်မှုများ သို့မဟုတ် ဆက်တင်များသည် ရှိရင်းစွဲအတိုင်း ရှိနေပါမည်။ သော့ကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားသည်ဟု သင်ထင်ပါက vendor ထံတွင်လည်း ၎င်းကို ရုပ်သိမ်းပါ၊ ချိတ်ဆက်မှု ဖြုတ်ခြင်းသည် ကျွန်ုပ်တို့၏ မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားပေးပြီး ၎င်းတို့၏ မိတ္တူကို ဖယ်ရှားပေးမည်မဟုတ်ပါ။