ချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့်အတွက် ဘာတွေဆောင်ရွက်ပေးသလဲ
Bitbucket ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် သင့် Bitbucket Cloud repository များထဲမှ တစ်ခုမှတစ်ဆင့် ဝဘ်ဆိုက်တစ်ခုကို deploy ပြုလုပ်ခွင့်ရရှိစေသည်- branch သို့ push လုပ်လိုက်ပါက ဝဘ်ဆိုက်သည် update ဖြစ်သွားမည်ဖြစ်သည်။
သင်မစတင်မီ
သင် deploy လုပ်လိုသော repository များကို ဝင်ရောက်အသုံးပြုခွင့်ရှိသည့် Bitbucket Cloud အကောင့်တစ်ခု လိုအပ်ပါသည်။
၁။ Bitbucket တွင် key ကို ဖန်တီးပါ
Bitbucket သည် credential အမျိုးအစား နှစ်မျိုးကို ပေးထားပြီး မည်သည့်အမျိုးအစားမဆို အသုံးပြုနိုင်ပါသည်-
- repository၊ project သို့မဟုတ် workspace တစ်ခုအတွက် access token ဖြစ်ပြီး ယင်း repository၊ project သို့မဟုတ် workspace ၏ ကိုယ်ပိုင် settings အောက်ရှိ Access tokens မှ ဖန်တီးထားခြင်းဖြစ်သည်။ ၎င်းသည် လူပုဂ္ဂိုလ်တစ်ဦးထက် ထို repository၊ project သို့မဟုတ် workspace နှင့် ဆက်စပ်နေသည်။ ၎င်းကို repository များသို့ ဖတ်ရှုခွင့် (read access) ပေးပါ။
- သင့် Atlassian အကောင့်ရှိ API token တစ်ခု။ သင့် ပရိုဖိုင်ကို ရွေးချယ်ပါ၊ ထို့နောက် Account settings → Security → Create and manage API tokens → Create API token with scopes သို့ သွားပါ။ ၎င်းကို အမည်ပေးပါ၊ သက်တမ်းကုန်ဆုံးမည့်ရက် သတ်မှတ်ပါ၊ app အဖြစ် Bitbucket ကို ရွေးချယ်ပြီး repository များသို့ ဖတ်ရှုခွင့် (read access) ကို ရွေးချယ်ပါ။ Bitbucket သည် token ကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသမည်ဖြစ်၍ ထိုအချိန်တွင် ကူးယူပါ။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင့် dashboard ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Code hosting နှင့် အကောင့်အဖြစ် Bitbucket ကို ရွေးပါ၊ API token ကို ဖြည့်စွက်ပါ — access token အစား သင့် Atlassian အကောင့်တွင် token တစ်ခု ဖန်တီးခဲ့ပါက Account username ကိုပါ ဖြည့်စွက်ပြီး Connect account ကို နှိပ်ပါ။
မည်သည့်အရာကိုမျှ မသိမ်းဆည်းမီ သင်ကူးထည့်လိုက်သောအရာကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော key ကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ဘဲ မည်သည့်အရာ မှားယွင်းနေကြောင်းကို အဖြေတွင် ဖော်ပြပေးမည်ဖြစ်သည်။ အလုပ်လုပ်သော key ကို ကျွန်ုပ်တို့၏ database တွင် မည်သည့်အခါမျှ မသိမ်းဆည်းဘဲ secrets vault ထဲတွင် encrypt ပြုလုပ်၍ ထားရှိမည်ဖြစ်ပြီး သင့်ထံသို့ပင် နောက်တစ်ကြိမ် မည်သည့်အခါမျှ ပြန်လည်ပြသမည် မဟုတ်ပါ။
အသုံးပြုသူအမည် (username) သည် ကျွန်ုပ်တို့ token ပေးပို့သည့် ပုံစံကို ဆုံးဖြတ်ပေးသောကြောင့် ၎င်းကို အကောင့် token အတွက်သာ ရိုက်ထည့်ပါ။ အသုံးပြုသူအမည်နှင့်အတူ ထည့်သွင်းထားသော access token သို့မဟုတ် အသုံးပြုသူအမည်မပါသော အကောင့် token ကို ငြင်းပယ်ပါမည်။
နောက်ထပ် ဘာဆက်ဖြစ်မည်နည်း
- ဝဘ်ဆိုက်တစ်ခုသည် ဤအကောင့်ရှိ repository တစ်ခုမှ တိုက်ရိုက် deploy လုပ်နိုင်သည်- ၎င်းကို ဝဘ်ဆိုက်၏ repository ချိတ်ဆက်မှုတွင် ရွေးချယ်ပါ၊ repository နှင့် branch ကို ရွေးပါ၊ ပြီးလျှင် push တစ်ခုက deploy လုပ်ပေးပါမည်။
- အခြား branch တိုင်းသည် ၎င်း၏ကိုယ်ပိုင် preview ကို ရရှိနိုင်သဖြင့် အပြောင်းအလဲတစ်ခုသည် တိုက်ရိုက်လွှင့်တင်ထားသော ဝဘ်ဆိုက်သို့ မရောက်မီ ၎င်းကို သင်စစ်ဆေးနိုင်ပါသည်။
- Render နှင့် Azure Static Web Apps ကဲ့သို့သော Git ဖြင့် တည်ဆောက်ထားသည့် static host များသည် ဝဘ်ဆိုက်၏ code ရင်းမြစ်အဖြစ် ဤချိတ်ဆက်မှုကို အသုံးပြုကြသည်။
အကယ်၍ မချိတ်ဆက်ပါက
repository တစ်ခု ပျောက်ဆုံးနေခြင်း။ access token သည် ၎င်းကို ဖန်တီးခဲ့သည့် repository၊ project သို့မဟုတ် workspace သို့သာ ရောက်ရှိနိုင်ပါသည်။ သင်လိုအပ်သော repository တိုင်းကို လွှမ်းခြုံနိုင်သည့် အဆင့်တွင် တစ်ခု ဖန်တီးပါ။
၎င်းသည် အလုပ်လုပ်ခဲ့ပြီးနောက် ရပ်တန့်သွားခြင်း။ token အမျိုးအစား နှစ်မျိုးစလုံးသည် သက်တမ်းကုန်ဆုံးနိုင်ပါသည်။ အသစ်တစ်ခု ဖန်တီးပြီး ချိတ်ဆက်ပါ။
key ကို ငြင်းပယ်လိုက်သည်ဟု ဖော်ပြနေခြင်း။ များသောအားဖြင့် အကြောင်းရင်း သုံးခုအနက် တစ်ခုကြောင့်ဖြစ်သည်- ၎င်းနှင့်အတူ space တစ်ခု သို့မဟုတ် line break တစ်ခု ကူးယူမိခြင်း၊ သက်တမ်းကုန်သွားသော key တစ်ခုဖြစ်နေခြင်း၊ သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ရုပ်သိမ်းခံရခြင်း သို့မဟုတ် ပြန်လည်ထုတ်ယူထားခြင်းဖြစ်နိုင်သည်။ အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပြီး ထပ်မံကူးထည့်ပါ။
၎င်းသည် ချိတ်ဆက်သော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် တစ်ခုခု မအောင်မြင်ခြင်း။ key သည် စစ်မှန်ကြောင်း အတည်ပြုသော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက် လိုအပ်သည့် ခွင့်ပြုချက် ချို့တဲ့နေခြင်းဖြစ်သည်။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များပါရှိသည့် key အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုအဟောင်းကို ဖြတ်တောက်ပြီး key အသစ်ကို ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြတ်တောက်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော key ကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်ပါမည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို နောက်ထပ်လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်တန့်သွားမည်ဖြစ်ပြီး ၎င်းအပေါ် မှီခိုနေသော မျက်နှာပြင်များသည် တိတ်တဆိတ် မအောင်မြင်ဘဲ ဖြစ်နေမည့်အစား အသိပေးဖော်ပြပါမည်။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ယခင်က လုပ်ဆောင်ပြီးသားအရာများကို ပြန်လည်ပြင်ဆင်မည် မဟုတ်ပါ — သင့်အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော မှတ်တမ်းများ၊ deployment များ သို့မဟုတ် settings များသည် ယခင်အတိုင်း ဆက်ရှိနေမည်ဖြစ်သည်။ အကယ်၍ key ကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားသည်ဟု သင်ထင်ပါက vendor ထံတွင်လည်း ၎င်းကို ရုပ်သိမ်းပါ၊ ချိတ်ဆက်မှု ဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ကျွန်ုပ်တို့ထံရှိ မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားပေးပြီး ၎င်းတို့ထံရှိ မိတ္တူကို ဖယ်ရှားပေးမည် မဟုတ်ပါ။