၎င်းကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် သင့်အတွက် ရရှိမည့် အကျိုးကျေးဇူးများ
သင့်ကိုယ်ပိုင် Bunny အကောင့်ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် ဒိုမိန်းတစ်ခု၏ DNS ကို ကျွန်ုပ်တို့၏ အစား သင့် အကောင့်မှ တဆင့် ဝန်ဆောင်မှုပေးနိုင်မည် ဖြစ်သည်။ ဇုန်၊ ဘေလ်နှင့် ဝန်ဆောင်မှုပေးသူ၏ ဒက်ရှ်ဘုတ်တို့ကို သင်ဆက်လက်ထိန်းသိမ်းထားမည်ဖြစ်ပြီး၊ သင့်ဆိုက်များနှင့် မေးလ်ဘောက်စ်များ လိုအပ်သော မှတ်တမ်းများကို ကျွန်ုပ်တို့က ဖန်တီးပေးကာ အပ်ဒိတ်လုပ်ပေးသောကြောင့် သင်ကိုယ်တိုင် လက်ဖြင့် ကူးယူနေရန် မလိုပါ။
မစတင်မီ
bunny.net အကောင့်တစ်ခု။ Bunny ၏ အကောင့် API သော့သည် အကောင့်သို့ အပြည့်အဝ ဝင်ရောက်အသုံးပြုနိုင်ခွင့် ရှိသောကြောင့် ၎င်းကို စကားဝှက်တစ်ခုကဲ့သို့ လုံခြုံစွာ ဆက်ဆံပါ။
၁။ Bunny တွင် သော့ကို ဖန်တီးပါ
bunny.net ဒက်ရှ်ဘုတ်တွင် Account → API Key ကို ဖွင့်ပါ။ သော့ကို ပုံမှန်အားဖြင့် ဖုံးကွယ်ထားသည် - ၎င်းကို ပေါ်လာစေရန် မျက်လုံးသင်္ကေတကို နှိပ်ပါ သို့မဟုတ် ကူးယူရန် ကူးယူခြင်းသင်္ကေတကို နှိပ်ပါ။
အကယ်၍ သင်သည် ထိုနေရာတွင် သော့ကို အသစ်ပြန်လည်ဖန်တီးပါက၊ ဤချိတ်ဆက်မှု အပါအဝင် ဟောင်းသော့သည် ချက်ချင်း အလုပ်မလုပ်တော့ပါ - ထို့ကြောင့် သော့အသစ်ဖြင့် ချက်ချင်း ပြန်လည်ချိတ်ဆက်ပါ။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင့်ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Your own DNS နှင့် အကောင့်အဖြစ် Bunny DNS ကို ရွေးပါ၊ API key ကို ဖြည့်သွင်းပြီး Connect account ကို နှိပ်ပါ။
မည်သည့်အရာမျှ မသိမ်းဆည်းမီ သင်ကူးထည့်လိုက်သည်များကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော သော့ကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ပါ၊ နှင့် အဖြေက ၎င်းတွင် မည်သည့်အရာ မှားယွင်းနေသည်ကို ဖော်ပြပေးမည်ဖြစ်သည်။ အလုပ်လုပ်သော သော့ကို ကျွန်ုပ်တို့၏ လျှို့ဝှက်ချက် သိမ်းဆည်းရာနေရာ (secrets vault) တွင် ကုဒ်ဝှက်ထားရှိပြီး — ကျွန်ုပ်တို့၏ ဒေတာဘေ့စ်တွင် မည်သည့်အခါမျှ မထားရှိပါ — နှင့် သင့်ကိုပင် လုံးဝ မပြသတော့ပါ။
ရှေ့ဆက် ဘာဖြစ်မလဲ
- မည်သည့်ဒိုမိန်းတွင်မဆို၊ ၎င်း၏ DNS တဘ်ကို ဖွင့်ပြီး ဤအကောင့်ကို ဒိုမိန်း၏ DNS ဝန်ဆောင်မှုပေးသည့်နေရာအဖြစ် ရွေးချယ်ပါ။ ဒိုမိန်း မရှိသေးပါက ထိုနေရာတွင် ဇုန်ကို ဖန်တီးပေးပြီး ဒိုမိန်း၏ ဆိုက်များနှင့် မေးလ်များ လိုအပ်သော မှတ်တမ်းများကို ရေးသားပေးပါသည်။
- ကျွန်ုပ်တို့ဘက်မှ တစ်စုံတစ်ရာက မှတ်တမ်းတစ်ခု မည်သို့ဖြစ်ရမည်ကို ပြောင်းလဲသည့်အခါ — ဆိုက်တစ်ခုကို ရွှေ့ခြင်း၊ CDN သို့ ပြောင်းခြင်း သို့မဟုတ် မေးလ်ဘောက်စ်တစ်ခု ထည့်သွင်းခြင်း — ကျွန်ုပ်တို့သည် သင့်အကောင့်ရှိ မှတ်တမ်းကို အပ်ဒိတ်လုပ်ပါသည်။
- ရွှေ့ပြောင်းမှုကို ပြီးမြောက်ရန်၊ သင့်ဒိုမိန်း၏ နိမိတ်ဆာဗာများ (nameservers) သည် Bunny ကို ညွှန်ပြနေရပါမည်။ အကယ်၍ ဒိုမိန်းကို ကျွန်ုပ်တို့ထံတွင် မှတ်ပုံတင်ထားလျှင် သို့မဟုတ် သင်ချိတ်ဆက်ထားသော မှတ်ပုံတင်သူထံတွင် ရှိနေလျှင်၊ သင့်အတွက် ၎င်းတို့ကို ကျွန်ုပ်တို့ သတ်မှတ်ပေးပါသည်။ သို့မဟုတ်ပါက ဒိုမိန်း၏ စာမျက်နှာတွင် သတ်မှတ်ရမည့် နိမိတ်ဆာဗာများကို ပြသပေးပါမည်။
- သင်ချိတ်ဆက်သောအခါ၊ သော့သည် သင့်ဇုန်များကို စာရင်းပြုစုနိုင်ခြင်း၊ မှတ်တမ်းများကို ဖတ်ရှုနိုင်ခြင်းနှင့် မှတ်တမ်းများကို ပြောင်းလဲနိုင်ခြင်း ရှိမရှိကို စစ်ဆေးပါသည်။ ချိတ်ဆက်မှုဘေးရှိ စစ်ဆေးရန်စာရင်းသည် ၎င်းတို့အနက်မှ မည်သည့်အရာများကို ကျွန်ုပ်တို့ အတည်ပြုနိုင်ခဲ့သည်ကို ပြသပေးပါသည်။
ချိတ်ဆက်၍မရပါက
၎င်းသည် အလုပ်မလုပ်တော့ပါ။ သော့ကို Bunny တွင် အသစ်ပြန်လည် ဖန်တီးခဲ့သည်။ သော့အသစ်ကို ကူးယူပြီး ချိတ်ဆက်ပါ။
သင်သည် Bunny ကို သင့်၏ CDN အဖြစ်လည်း အသုံးပြုသည်။ တူညီသောအကောင့်သော့သည် နှစ်ခုစလုံးအတွက် အလုပ်လုပ်သည် - ၎င်းကို Bunny DNS အဖြစ် တစ်ကြိမ်နှင့် Bunny CDN အဖြစ် တစ်ကြိမ် ချိတ်ဆက်ပါ။
သော့ ငြင်းပယ်ခံရကြောင်း ဖော်ပြနေသည်။ များသောအားဖြင့် အောက်ပါတို့အနက်မှ တစ်ခုခု ဖြစ်တတ်သည် - ၎င်းနှင့်အတူ ကူးယူမိသွားသော နေရာလွတ် သို့မဟုတ် လိုင်းပြတ်တောက်မှု၊ သက်တမ်းကုန်သွားသော သော့၊ သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ရုပ်သိမ်းခံရ သို့မဟုတ် အသစ်ပြန်လည် ဖန်တီးခံရသော သော့။ သော့အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပြီး ထပ်မံကူးထည့်ပါ။
ချိတ်ဆက်မိသော်လည်း၊ နောက်ပိုင်းတွင် တစ်စုံတစ်ရာ ပျက်ကွက်သည်။ သော့သည် အထောက်အထားစိစစ်နိုင်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက် လိုအပ်သော ခွင့်ပြုချက် မရှိပါ။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များပါရှိသော သော့အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုဟောင်းကို ဖြတ်တောက်ပြီး သော့အသစ်ကို ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြတ်တောက်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော သော့ကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်မည်ဖြစ်သည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသမျှ အရာရာတိုင်းသည် ၎င်း၏နောက်ထပ် လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်သွားမည်ဖြစ်ပြီး၊ ၎င်းကို မှီခိုနေရသော စခရင်များသည် တိတ်တဆိတ် ပျက်ကွက်သွားခြင်းထက် ဤကဲ့သို့ ဖော်ပြပေးမည်ဖြစ်သည်။
ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ယခင်က လုပ်ဆောင်ပြီးသားအရာများကို မူလအတိုင်း ပြန်မပြောင်းပါ — သင့်အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော မှတ်တမ်းများ၊ ဖြန့်ကျက်မှုများ သို့မဟုတ် ဆက်တင်များသည် ရှိရင်းအတိုင်း ဆက်လက်တည်ရှိနေမည် ဖြစ်သည်။ သော့ကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားနိုင်သည်ဟု သင်ယူဆပါက၊ ဝန်ဆောင်မှုပေးသူထံတွင်လည်း ၎င်းကို ရုပ်သိမ်းပါ (revoke)၊ ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ကျွန်ုပ်တို့၏ မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားခြင်းဖြစ်ပြီး ၎င်းတို့၏ မိတ္တူကို ဖယ်ရှားခြင်း မဟုတ်ပါ။