ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် ရရှိနိုင်သော အကျိုးကျေးဇူးများ
သင်၏ကိုယ်ပိုင် Netlify အကောင့်ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် သင်၏ Zinn® ဒက်ရှ်ဘုတ်မှနေ၍ Static ဝက်ဘ်ဆိုက်တစ်ခုကို သင်၏ Netlify အကောင့်သို့ လွှင့်တင်နိုင်မည်ဖြစ်သည်။ ပရောဂျက်နှင့် ကျသင့်ငွေစာရင်းသည် သင်၏ပိုင်ဆိုင်မှုဖြစ်ပြီး ကျွန်ုပ်တို့က ဒက်ပလွိုင်ပြုလုပ်ခြင်း၊ စိတ်ကြိုက်ဒိုမိန်းနှင့် DNS မှတ်တမ်းများကို တာဝန်ယူဆောင်ရွက်ပေးပါသည်။
မစတင်မီ လိုအပ်ချက်များ
Netlify အကောင့်တစ်ခု လိုအပ်ပါသည်။ Netlify ၏ အခမဲ့ပလန်ကို အသုံးပြုနိုင်ပါသည်၊ ၎င်း၏ ကန့်သတ်ချက်များသည် Netlify ၏ သတ်မှတ်ချက်များအတိုင်းဖြစ်ပြီး သုံးစွဲမှုများသော အကောင့်တစ်ခုတွင် သင် ပထမဆုံးတွေ့ကြုံရနိုင်သည့် ကန့်သတ်ချက်မှာ ဒက်ပလွိုင်ပြုလုပ်သည့် အကြိမ်အရေအတွက် ဖြစ်လေ့ရှိသည် — Netlify သည် တစ်မိနစ်လျှင် အနည်းငယ်နှင့် တစ်ရက်လျှင် အကြိမ်တစ်ရာခန့် ခွင့်ပြုထားပါသည်။
၁။ Netlify တွင် ကီး (key) ဖန်တီးပါ
Netlify တွင် Applications → Personal access tokens သို့သွား၍ New access token ကို ရွေးချယ်ပါ။ အမည်တစ်ခုပေးပါ၊ Expiration ကို ရွေးချယ်ပါ၊ ထို့နောက် Generate token ကို နှိပ်ပါ။ သင်၏အဖွဲ့သည် SAML single sign-on ဖြင့် ဝင်ရောက်ပါက Allow access to my SAML-based Netlify team ကို အမှန်ခြစ်ခြစ်ပြီး ၎င်းမှတစ်ဆင့် ဝင်ရောက်ထားပါ။ တိုကင် (token) ကို ကူးယူပါ — Netlify သည် ၎င်းကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသပါမည်။ Scope များကို ရွေးချယ်ရန် မလိုအပ်ပါ။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင်၏ ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations သို့သွား၍ Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Static hosting (Netlify, Vercel) ကို ရွေးချယ်ပြီး အကောင့်အဖြစ် Netlify ကို ရွေးပါ၊ API token တွင် ဖြည့်သွင်း၍ Connect account ကို နှိပ်ပါ။
မည်သည်ကိုမျှ မသိမ်းဆည်းမီ သင်ကူးယူထည့်သွင်းလိုက်သည်များကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော ကီးကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ဘ အကြောင်းပြန်ချက်တွင် မည်သည့်အရာ မှားယွင်းနေကြောင်း ဖော်ပြပေးပါမည်။ အလုပ်လုပ်သော ကီးကို ကျွန်ုပ်တို့၏ လုံခြုံရေးသေတ္တာ (secrets vault) တွင် အသွင်ပြောင်းဝှက်စာဖြင့် သိမ်းဆည်းထားပြီး — ကျွန်ုပ်တို့၏ ဒေတာဘေ့စ်တွင် မည်သည့်အခါမျှ မသိမ်းဆည်းပါ — သင့်ကိုပင် နောက်ထပ် ပြသမည်မဟုတ်ပါ။
နောက်ထပ် ဖြစ်ပေါ်လာမည့် အရာများ
- သင်သည် Static ဝက်ဘ်ဆိုက်တစ်ခုကို ဖန်တီးသည့်အခါ သို့မဟုတ် ရွှေ့ပြောင်းသည့်အခါ ဤအကောင့်သည် ဒက်ပလွိုင်ပြုလုပ်မည့် ပစ်မှတ်အဖြစ် ပေါ်လာပါမည်။ ၎င်းကို ရွေးချယ်ပါ၊ ကျွန်ုပ်တို့သည် ဝက်ဘ်ဆိုက်၏ build ကို သင်၏ အကောင့်ရှိ ပရောဂျက်တစ်ခုသို့ လွှင့်တင်ပေးပါမည်။
- စိတ်ကြိုက်ဒိုမိန်းများကို သင့်အတွက် ချိတ်ဆက်ပေးမည်ဖြစ်ပြီး ဒိုမိန်းသည် အိမ်ရှင်သစ်သို့ ညွှန်းဆိုနိုင်ရန် ဝန်ဆောင်မှုပေးသူ လိုအပ်သည့် မည်သည့် DNS မှတ်တမ်းကိုမဆို ဒိုမိန်း၏ စာမျက်နှာတွင် ပြသပေးပါမည်။
- ပရောဂျက်၊ ၎င်း၏ အသုံးပြုမှုနှင့် ကျသင့်ငွေစာရင်းတို့သည် သင်၏ အကောင့်တွင် ရှိမည်ဖြစ်ပြီး လွှင့်တင်မှုတိုင်းကို သင်၏ ကိုယ်ပိုင် ဝန်ဆောင်မှုပေးသူ ဒက်ရှ်ဘုတ်တွင် ကြည့်ရှုနိုင်ပါသည်။
ချိတ်ဆက်မှု မအောင်မြင်ပါက
ယခင်က အလုပ်လုပ်ပြီးနောက် ရပ်တန့်သွားခြင်း။ သင်၏ Netlify စကားဝှက်ကို ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်းသည် ထိုသို့ မပြုလုပ်မီက ဖန်တီးထားသော personal access token တိုင်းကို ပျက်ပြယ်စေပြီး တိုကင်များသည် သင်ရွေးချယ်ခဲ့သည့် ရက်စွဲတွင်လည်း သက်တမ်းကုန်ဆုံးပါသည်။ တိုကင်အသစ်တစ်ခု ဖန်တီး၍ ချိတ်ဆက်ပါ။
ဒက်ပလွိုင်ပြုလုပ်ခြင်းကို နှုန်းထားကန့်သတ်ချက် (rate-limited) ကြောင့် ငြင်းပယ်ခြင်း။ Netlify သည် အကောင့်တစ်ခု ဒက်ပလွိုင်ပြုလုပ်နိုင်သည့် အကြိမ်ရေကို ကန့်သတ်ထားပါသည်။ မိနစ်အနည်းငယ် စောင့်ဆိုင်းပါ၊ ဒက်ပလွိုင်မလုပ်ရသေးသော ဝက်ဘ်ဆိုက်သည် မူလအတိုင်း ရှိနေပါမည်။
ကီးကို ငြင်းပယ်လိုက်ကြောင်း ပြသခြင်း။ အများအားဖြင့် အောက်ပါ အချက်သုံးချက်အနက် တစ်ခုခုကြောင့် ဖြစ်နိုင်ပါသည် - ကူးယူရာတွင် ကွက်လပ် (space) သို့မဟုတ် စာကြောင်းအသစ် ပါသွားခြင်း၊ ကီး သက်တမ်းကုန်ဆုံးသွားခြင်း သို့မဟုတ် ကူးယူပြီးနောက် ကီးကို ပယ်ဖျက်လိုက်ခြင်း သို့မဟုတ် အသစ်ပြန်လည်ဖန်တီးလိုက်ခြင်း။ ကီးအသစ်တစ်ခု ဖန်တီး၍ ပြန်လည်ကူးယူထည့်သွင်းပါ။
ချိတ်ဆက်သော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် အမှားပြခြင်း။ ကီးသည် အတည်ပြုနိုင်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက် လိုအပ်သည့် ခွင့်ပြုချက် မရှိခြင်းဖြစ်သည်။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များဖြင့် ကီးအသစ်တစ်ခု ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုအဟောင်းကို ဖြုတ်၍ ကီးအသစ်ကို ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြုတ်ခြင်း
Integrations သို့သွား၍ အကောင့်ကို ရှာဖွေပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော ကီးကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်ပါမည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို နောက်လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်တန့်သွားမည်ဖြစ်ပြီး ၎င်းကို အမှီပြုနေသည့် စခရင်များတွင် တိတ်ဆိတ်စွာ မအောင်မြင်ဘဲ ဖြစ်ရသည့်အကြောင်းအရင်းကို ဖော်ပြပေးပါမည်။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြုတ်ခြင်းသည် ပြုလုပ်ပြီးသား အရာများကို မူလအတိုင်း ပြန်မပြောင်းပါ — သင်၏ အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော မှတ်တမ်းများ၊ လွှင့်တင်မှုများ သို့မဟုတ် ဆက်တင်များသည် မူလအတိုင်း ရှိနေပါမည်။ ကီးကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားသည်ဟု ထင်ပါက ဝန်ဆောင်မှုပေးသူထံတွင်လည်း ပယ်ဖျက်ပါ၊ ချိတ်ဆက်မှု ဖြုတ်ခြင်းသည် ကျွန်ုပ်တို့ထံမှ ကူးယူချက်ကိုသာ ဖယ်ရှားပေးပြီး ၎င်းတို့ထံမှ ဖယ်ရှားပေးမည် မဟုတ်ပါ။