ချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့်အတွက် ဘာတွေလုပ်ဆောင်ပေးသနည်း
Bitbucket ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် သင့်၏ Bitbucket Cloud ရိုပိုဇစ် (repository) တစ်ခုမှ ဝဘ်ဆိုက်တစ်ခုကို ဖြန့်ကျက် (deploy) နိုင်စေသည်- ဘဏ်ချ် (branch) သို့ ပုရှ် (push) လုပ်ပါ၊ ဝဘ်ဆိုက် အပ်ဒိတ်ဖြစ်သွားပါမည်။
မစတင်မီ
သင် ဖြန့်ကျက်လိုသော ရိုပိုဇစ်များကို ဝင်ရောက်အသုံးပြုနိုင်သည့် Bitbucket Cloud အကောင့်တစ်ခု။
၁။ Bitbucket တွင် သော့ချက် (key) ဖန်တီးပါ
Bitbucket သည် အထောက်အထားအချက်အလက် နှစ်မျိုးကို ပံ့ပိုးပေးပြီး နှစ်မျိုးစလုံး အလုပ်လုပ်ပါသည်-
- Access tokens - ထိုရိုပိုဇစ်၊ ပရောဂျက် သို့မဟုတ် ဝပ်စပေ့စ်၏ ကိုယ်ပိုင် Access tokens ဆက်တင်များအောက်တွင် ဖန်တီးထားသော ရိုပိုဇစ်၊ ပရောဂျက် သို့မဟုတ် ဝပ်စပေ့စ်အတွက် အသုံးပြုခွင့် တိုကင်တစ်ခု။ ၎င်းသည် လူတစ်ဦးချင်းစီထက် ထိုရိုပိုဇစ်၊ ပရောဂျက် သို့မဟုတ် ဝပ်စပေ့စ်နှင့်သာ သက်ဆိုင်ပါသည်။ ရိုပိုဇစ်များကို ဖတ်ရှုအသုံးပြုခွင့် (read access) ပေးပါ။
- သင့် Atlassian အကောင့်ပေါ်ရှိ API တိုကင်တစ်ခု။ သင့် ပရိုဖိုင်ကို ရွေးပါ၊ ထို့နောက် Account settings → Security → Create and manage API tokens → Create API token with scopes သို့ သွားပါ။ ၎င်းကို အမည်ပေးပါ၊ သက်တမ်းကုန်မည့်ရက် သတ်မှတ်ပါ၊ Bitbucket ကို အက်ပ်အဖြစ် ရွေးချယ်ပြီး ရိုပိုဇစ်များကို ဖတ်ရှုအသုံးပြုခွင့်ကို ရွေးချယ်ပါ။ Bitbucket သည် တိုကင်ကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသမည်ဖြစ်ပြီး ထိုစဉ်ကူးယူပါ။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင့် ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Code hosting ကို ရွေးပြီး အကောင့်အဖြစ် Bitbucket ကို ရွေးပါ၊ API token ကို ဖြည့်ပါ — ထို့အပြင် access token တစ်ခုအစား သင့် Atlassian အကောင့်တွင် တိုကင်တစ်ခု ဖန်တီးခဲ့ပါက Account username ကိုပါ ဖြည့်ပြီး Connect account ကို နှိပ်ပါ။
ဘာမှ မသိမ်းဆည်းမီ သင် ကူးထည့်လိုက်သည်များကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော သော့ချက်ကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ပါ၊ အဘယ်ကြောင့် အဆင်မပြေကြောင်းကိုလည်း အဖြေတွင် ဖော်ပြပေးပါမည်။ အလုပ်လုပ်သော သော့ချက်ကို ကျွန်ုပ်တို့၏ လျှို့ဝှက်ချက် သိမ်းဆည်းရာနေရာ (secrets vault) တွင် စာဝှက်စနစ်ဖြင့် သိမ်းဆည်းထားမည်ဖြစ်ပြီး (ဒေတာဘေ့စ်တွင် မဟုတ်ပါ) သင့်ကိုပင် ထပ်မံပြသမည် မဟုတ်ပါ။
အသုံးပြုသူအမည် (username) သည် တိုကင်ကို ကျွန်ုပ်တို့ မည်သို့ ပေးပို့ရမည်ကို ဆုံးဖြတ်ပေးသောကြောင့် အကောင့်တိုကင်တစ်ခုအတွက်သာ ၎င်းကို ထည့်သွင်းပါ။ အသုံးပြုသူအမည်ဖြင့် ထည့်သွင်းထားသော access token တစ်ခု သို့မဟုတ် အသုံးပြုသူအမည်မပါသော အကောင့်တိုကင်တစ်ခုကို လက်ခံမည် မဟုတ်ပါ။
နောက်ဆက်တွဲ ဘာတွေဖြစ်လာမလဲ
- ဝဘ်ဆိုက်တစ်ခုသည် ဤအကောင့်ရှိ ရိုပိုဇစ်တစ်ခုမှ တိုက်ရိုက် ဖြန့်ကျက်နိုင်သည်- ဝဘ်ဆိုက်၏ ရိုပိုဇစ် ချိတ်ဆက်မှုတွင် ၎င်းကို ရွေးပါ၊ ရိုပိုဇစ်နှင့် ဘဏ်ချ်ကို ရွေးပါ၊ ပုရှ်လုပ်ခြင်းဖြင့် ဖြန့်ကျက်မှု ပြီးမြောက်ပါမည်။
- အခြား ဘဏ်ချ်တိုင်းသည် ၎င်းတို့၏ ကိုယ်ပိုင် အစမ်းကြည့်ရှုမှု (preview) ကို ရရှိနိုင်သဖြင့် တိုက်ရိုက်ဝဘ်ဆိုက်သို့ မရောက်ရှိမီ ပြောင်းလဲမှုတစ်ခုကို စစ်ဆေးနိုင်သည်။
- Render နှင့် Azure Static Web Apps ကဲ့သို့သော Git ဖြင့် တည်ဆောက်ထားသော static host များသည် ဤချိတ်ဆက်မှုကို ဝဘ်ဆိုက်၏ ကုဒ်ရင်းမြစ်အဖြစ် အသုံးပြုကြသည်။
ချိတ်ဆက်၍မရပါက
ရိုပိုဇစ် ပျောက်ဆုံးနေပါသည်။ Access token တစ်ခုသည် ၎င်းကို ဖန်တီးခဲ့သော ရိုပိုဇစ်၊ ပရောဂျက် သို့မဟုတ် ဝပ်စပေ့စ်ကိုသာ ရောက်ရှိနိုင်ပါသည်။ သင်လိုအပ်သော ရိုပိုဇစ်အားလုံးကို လွှမ်းခြုံနိုင်သည့် အဆင့်တွင် တစ်ခု ဖန်တီးပါ။
အလုပ်လုပ်ပြီးမှ ရပ်တန့်သွားသည်။ တိုကင် နှစ်မျိုးစလုံး သက်တမ်းကုန်ဆုံးနိုင်သည်။ အသစ်တစ်ခု ဖန်တီးပြီး ချိတ်ဆက်ပါ။
သော့ချက် ငြင်းပယ်ခံရကြောင်း ပြသနေသည်။ အများအားဖြင့် ဤအချက် သုံးချက်အနက် တစ်ခုခုကြောင့် ဖြစ်သည်- ကူးယူပါလာသည့် နေရာလွတ် သို့မဟုတ် စာကြောင်းပြတ် (line break) တစ်ခု၊ သက်တမ်းကုန်သွားသော သော့ချက်တစ်ခု၊ သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ပယ်ဖျက်ခံရ သို့မဟုတ် အသစ်ပြန်လည်ထုတ်ပေးခဲ့သော သော့ချက်တစ်ခု။ အသစ်တစ်ခု ဖန်တီးပြီး ထပ်မံကူးထည့်ပါ။
ချိတ်ဆက်မိသော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် တစ်စုံတစ်ရာ အမှားအယွင်းဖြစ်လာသည်။ သော့ချက်သည် အထောက်အထားစိစစ်ခြင်း အောင်မြင်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက်အတွက် လိုအပ်သော ခွင့်ပြုချက် မရှိပါ။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များပါရှိသော သော့ချက်အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ဟောင်းသောချိတ်ဆက်မှုကို ဖြုတ်ပြီး သော့ချက်အသစ်ဖြင့် ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြုတ်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော သော့ချက်ကို ချက်ချင်း ဖျက်ဆီးပစ်ပါမည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို ၎င်း၏ နောက်လာမည့် လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်တန့်သွားမည်ဖြစ်ပြီး၊ ၎င်းအပေါ် မှီခိုနေသော စခရင်များကလည်း တိတ်တဆိတ် ချွတ်ယွင်းသွားမည့်အစား ထိုသို့ဖြစ်ကြောင်း ဖော်ပြပါမည်။
ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြုတ်လိုက်ခြင်းဖြင့် ပြီးမြောက်ပြီးသား အရာများကို ပြန်မဖျက်ပစ်ပါ — သင့်အကောင့်ပေါ်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော မှတ်တမ်းများ၊ ဖြန့်ကျက်မှုများ သို့မဟုတ် ဆက်တင်များသည် ရှိရင်းအတိုင်း ဆက်လက်တည်ရှိနေမည် ဖြစ်သည်။ သော့ချက်ကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားနိုင်သည်ဟု ယူဆပါက ရောင်းချသူ (vendor) ဘက်တွင်ပါ ၎င်းကို ပယ်ဖျက်ပါ (revoke)။ ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြုတ်လိုက်ခြင်းသည် ကျွန်ုပ်တို့၏ မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားခြင်းဖြစ်ပြီး ၎င်းတို့၏ မိတ္တူကို ဖယ်ရှားခြင်း မဟုတ်ပါ။