၎င်းကို ချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့်အား မည်သို့ အကျိုးကျေးဇူးဖြစ်စေသနည်း
သင့်ကိုယ်ပိုင် AWS Amplify အကောင့်ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် သင့် Zinn® ဒက်ရှ်ဘုတ်မှနေ၍ သင့် AWS Amplify အကောင့်သို့ တည်ငြိမ်သော ဆိုက် (static site) တစ်ခုကို ထုတ်ဝေနိုင်မည်ဖြစ်သည်။ ပရောဂျက်နှင့် ဘေလ်အတွက် သင့်တွင် ပိုင်ဆိုင်မှုရှိပြီး၊ စေလွှတ်ခြင်း (deploy)၊ စိတ်ကြိုက် ဒိုမိန်းနှင့် DNS မှတ်တမ်းများကို ကျွန်ုပ်တို့က ဆောင်ရွက်ပေးပါမည်။
မစတင်မီ
AWS အကောင့်တစ်ခု။ AWS Amplify ကို သင့်ကိုယ်ပိုင်အကောင့်တွင်သာ သီးသန့် ရရှိနိုင်ပါသည်- Amplify သည် ဝန်ဆောင်မှုပေးသည့် ဂျီဂဘိုက်နှင့် တည်ဆောက်သည့် မိနစ်အလိုက် ငွေကောက်ခံပြီး အခမဲ့အသုံးပြုခွင့် အစီအစဉ် (free tier) မရှိပါ။ ထို့ကြောင့် ကျွန်ုပ်တို့၏ အကောင့်ပေါ်ရှိ ဆိုက်တစ်ခုဆိုလျှင် မည်သူမျှ ထိန်းချုပ်၍မရနိုင်သော ဘေလ်တစ်ခု ဖြစ်လာမည်ဖြစ်ပါသည်။ သင့်ကိုယ်ပိုင်အကောင့်တွင်ဆိုပါက သင့်သုံးစွဲငွေ၊ သင့် ကန့်သတ်ချက်များနှင့် သင့် AWS ကွန်ဆိုးလ်သာ ဖြစ်ပါသည်။
၎င်းစီမံခန့်ခွဲမည့် အက်ပ်များတွင် Amplify လုပ်ဆောင်ချက်များ (amplify:*) ကို ခွင့်ပြုပေးသော မူဝါဒတစ်ခုဖြင့် ဤချိတ်ဆက်မှုအတွက် IAM အသုံးပြုသူ (IAM user) တစ်ဦးကို ဖန်တီးပါ။
၁။ AWS Amplify တွင် သော့ (key) ကို ဖန်တီးပါ
AWS ကွန်ဆိုးလ်တွင် IAM → Users ကို ဖွင့်ပါ၊ ဤချိတ်ဆက်မှုအတွက် အသုံးချမည့် အသုံးပြုသူကို ရွေးချယ်ပါ (သီးသန့်အသုံးပြုသူအသစ်ကို ဖန်တီးပါ - သင့် root အကောင့်ကို ဘယ်သောအခါမှ မသုံးပါနှင့်)၊ ၎င်း၏ Security credentials တက်ဘ်ကို ဖွင့်ပြီး Access keys အောက်တွင် Create access key ကို ရွေးချယ်ပါ။ အသုံးပြုပုံကိစ္စအတွက် Other ကို ရွေးချယ်ပါ၊ ဆက်လုပ်ပြီး Create access key ကို နှိပ်ပါ။ Access key ID နှင့် Secret access key တို့ကို ကူးယူပါ - AWS သည် လျှို့ဝှက်သော့ကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသပါသည်။ IAM အသုံးပြုသူ တစ်ဦးလျှင် သော့နှစ်ခုအထိ တစ်ပြိုင်နက် ကိုင်ဆောင်နိုင်ပါသည်။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင့်ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Static hosting (Netlify, Vercel) ကို ရွေးချယ်ပြီး အကောင့်အဖြစ် AWS Amplify ကို ရွေးချယ်ပါ၊ Access key ID နှင့် Secret access key တို့ကို ဖြည့်သွင်းပြီး Connect account ကို နှိပ်ပါ။
မည်သည့်အရာမျှ မသိမ်းဆည်းမီ သင်ကူးထည့်လိုက်သည်များကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော သော့ကို ဘယ်သောအခါမှ မသိမ်းဆည်းဘဲ၊ အဘယ်ကြောင့် မှားယွင်းနေသည်ကို အဖြေထုတ်ပြပေးပါသည်။ အလုပ်လုပ်သော သော့ကို ကျွန်ုပ်တို့၏ လျှို့ဝှက်ချက် သိမ်းဆည်းရာနေရာ (secrets vault) တွင် ကုဒ်ဝှက်ထားရှိသည် - ဒေတာဘေ့စ်တွင် ဘယ်သောအခါမှ မသိမ်းပါ - နှင့် သင့်ကိုပင် ထပ်မံမပြသတော့ပါ။
ဆက်လက်၍ မည်သို့ဖြစ်မည်နည်း
- တည်ငြိမ်သော ဆိုက် (static site) တစ်ခုကို ဖန်တီးသည့်အခါ သို့မဟုတ် ရွှေ့သည့်အခါ ဤအကောင့်သည် စေလွှတ်မည့် ပစ်မှတ် (deploy target) အဖြစ် ပေါ်လာမည်ဖြစ်သည်။ ၎င်းကို ရွေးချယ်ပါ၊ ဆိုက်၏ တည်ဆောက်မှုကို သင့်အကောင့်ရှိ ပရောဂျက်တစ်ခုဆီသို့ ကျွန်ုပ်တို့ ထုတ်ဝေပေးပါမည်။
- စိတ်ကြိုက် ဒိုမိန်းများကို သင့်အတွက် ချိတ်ဆက်ပေးမည်ဖြစ်ပြီး၊ ဒိုမိန်းသည် အိမ်ရှင်အသစ် (host) သို့ ချိတ်ဆက်နိုင်ရန် ဒိုမိန်း၏ စာမျက်နှာတွင် ရောင်းချသူ လိုအပ်သည့် မည်သည့် DNS မှတ်တမ်းကိုမဆို ပြသပေးပါမည်။
- ပရောဂျက်၊ ၎င်း၏ အသုံးပြုမှုနှင့် ဘေလ်တို့သည် သင့်အကောင့်တွင် ရှိနေမည်ဖြစ်ပြီး သင့်ကိုယ်ပိုင် ရောင်းချသူ ဒက်ရှ်ဘုတ်တွင် ထည့်သွင်းမှု (deployment) တိုင်းကို သင် မြင်တွေ့နိုင်သည်။
ချိတ်ဆက်၍မရပါက
AWS က အထောက်အထားကို လက်မခံပါ။ IAM တွင် အသုံးဝင်သည့် သော့သည် ဆက်လက် အလုပ်လုပ်ဆဲဖြစ်ကြောင်းနှင့် အသုံးပြုသူ၏ မူဝါဒက အက်ပ်ပေါ်ရှိ Amplify လုပ်ဆောင်ချက်များကို ခွင့်ပြုထားကြောင်း စစ်ဆေးပါ။ ပယ်ဖျက်လိုက်သော အသုံးပြုခွင့် သော့တစ်စောင်သည် မှားယွင်းနေသော သော့ကဲ့သို့ပင် တိတိကျကျ တုံ့ပြန်ပါသည်။
လျှို့ဝှက်သော့ ဆုံးရှုံးသွားသည်။ AWS သည် လျှို့ဝှက်အသုံးပြုခွင့် သော့ကို ထပ်မံမပြသနိုင်ပါ။ အသုံးပြုခွင့် သော့အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ချိတ်ဆက်ပါ၊ ထို့နောက် IAM တွင် ဟောင်းနွမ်းသွားသော သော့ကို ဖျက်ပစ်ပါ။
သော့ကို ငြင်းပယ်လိုက်သည်ဟု ဖော်ပြနေသည်။ အများအားဖြင့် အောက်ပါအချက်သုံးချက်ထဲမှ တစ်ခုခုကြောင့် ဖြစ်သည်- ၎င်းနှင့်အတူ ကူးယူမိသွားသော နေရာလွတ် သို့မဟုတ် စာကြောင်းခြား (line break) တစ်ခု၊ သက်တမ်းကုန်သွားသော သော့တစ်ခု၊ သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ရုပ်သိမ်းလိုက်သော သို့မဟုတ် ပြန်လည်ထုတ်လုပ်လိုက်သော သော့တစ်ခု ဖြစ်သည်။ အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပြီး ထပ်မံကူးထည့်ပါ။
ချိတ်ဆက်မိသော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် တစ်ခုခု မအောင်မြင်ဖြစ်သွားသည်။ သော့သည် အထောက်အထားစိစစ်နိုင်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက်အတွက် လိုအပ်သော ခွင့်ပြုချက် ပျောက်ဆုံးနေပါသည်။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များပါရှိသော သော့အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုဟောင်းကို ဖြုတ်ပြီး သော့အသစ်ဖြင့် ပြန်လည်ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြတ်တောက်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော သော့ကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်မည်ဖြစ်သည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို ၎င်း၏ နောက်ထပ်လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်တန့်သွားမည်ဖြစ်ပြီး၊ ၎င်းကို မှီခိုနေရသော ဖန်သားပြင်များကလည်း တိတ်တဆိတ် မအောင်မြင်သွားဘဲ ထိုသို့ဖြစ်ကြောင်း ပြသမည်ဖြစ်သည်။
ချိတ်ဆက်မှုဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ယခင်က လုပ်ဆောင်ပြီးသား အရာများကို မူလအတိုင်း ပြန်မပြောင်းပါ - မှတ်တမ်းများ၊ ထည့်သွင်းမှုများ သို့မဟုတ် သင့်အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော ဆက်တင်များသည် ရှိရင်းစွဲအတိုင်း ဆက်လက်တည်ရှိနေမည်ဖြစ်သည်။ သော့ကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားသည်ဟု သင်ယူဆပါက ရောင်းချသူဘက်တွင်ပါ ၎င်းကို ပယ်ဖျက်ပါ; ချိတ်ဆက်မှုဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ၎င်းတို့၏ မိတ္တူကို မဖယ်ရှားဘဲ ကျွန်ုပ်တို့၏ မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားခြင်း ဖြစ်သည်။