ချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့်အတွက် ဘာတွေ ဆောင်ရွက်ပေးသလဲ
သင်၏ကိုယ်ပိုင် Netlify အကောင့်ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် သင်၏ Zinn® ဒက်ရှ်ဘုတ်မှတစ်ဆင့် သင်၏ Netlify အကောင့်သို့ တည်ငြိမ်ဝဘ်ဆိုက် (static site) တစ်ခုကို လွှင့်တင်ခွင့်ပြုပါသည်။ ပရောဂျက်နှင့် ကျသင့်ငွေစာရင်းကို သင်ကိုယ်တိုင် ပိုင်ဆိုင်ပြီး၊ deploy ပြုလုပ်ခြင်း၊ စိတ်ကြိုက်ဒိုမိန်း (custom domain) နှင့် DNS မှတ်တမ်းများကို ကျွန်ုပ်တို့က ကိုင်တွယ်ဆောင်ရွက်ပေးပါသည်။
သင်မစတင်မီ
Netlify အကောင့်တစ်ခု လိုအပ်ပါသည်။ Netlify ၏ အခမဲ့အစီအစဉ်ကို အသုံးပြုနိုင်သည်၊ ၎င်း၏ကန့်သတ်ချက်များသည် Netlify ၏ စည်းမျဉ်းများဖြစ်ပြီး အလုပ်များသောအကောင့်တစ်ခုတွင် သင်ပထမဆုံးကြုံတွေ့ရမည့်အရာမှာ များသောအားဖြင့် deploy ပြုလုပ်သည့် အရေအတွက်ဖြစ်သည် — Netlify သည် တစ်မိနစ်လျှင် အနည်းငယ်နှင့် တစ်ရက်လျှင် အကြိမ်တစ်ရာခန့်သာ ခွင့်ပြုပါသည်။
၁။ Netlify တွင် ကီးကို ဖန်တီးပါ
Netlify တွင် Applications → Personal access tokens ကို ဖွင့်ပြီး New access token ကို ရွေးချယ်ပါ။ ၎င်းကို အမည်ပေးပါ၊ Expiration ကို ရွေးပါ၊ ပြီးလျှင် Generate token ကို နှိပ်ပါ။ အကယ်၍ သင့်အဖွဲ့သည် SAML single sign-on ဖြင့် ဝင်ရောက်ပါက Allow access to my SAML-based Netlify team ကို အမှန်ခြစ်ပေးပြီး ၎င်းမှတစ်ဆင့် ဝင်ရောက်ထားပါ။ တိုကင်ကို ကူးယူပါ — Netlify သည် ၎င်းကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသပါမည်။ မည်သည့် scope ကိုမျှ ရွေးချယ်ရန် မလိုပါ။
၂။ ဤနေရာတွင် ၎င်းကို ချိတ်ဆက်ပါ
သင်၏ ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Static hosting (Netlify, Vercel) နှင့် အကောင့်အဖြစ် Netlify ကို ရွေးချယ်ပါ၊ API token တွင် ဖြည့်စွက်ပြီး Connect account ကို နှိပ်ပါ။
တစ်စုံတစ်ခုကို မသိမ်းဆည်းမီ သင်ကူးထည့်ထားသောအရာကို ကျွန်ုပ်တို့ စမ်းသပ်စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော ကီးကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ဘဲ မည်သည့်အရာ မှားယွင်းနေကြောင်း အကြောင်းပြန်ချက်တွင် ဖော်ပြပါမည်။ အလုပ်လုပ်သော ကီးကို ကျွန်ုပ်တို့၏ လျှို့ဝှက်ချက်များခန်း (secrets vault) တွင် ကုဒ်ဝှက်၍ သိမ်းဆည်းထားပြီး — ကျွန်ုပ်တို့၏ ဒေတာဘေ့စ်တွင် မည်သည့်အခါမျှ မသိမ်းဆည်းပါ — သင့်ထံသို့ပင် မည်သည့်အခါမျှ ထပ်မံပြသမည် မဟုတ်ပါ။
နောက်ဘာဆက်ဖြစ်မလဲ
- သင်သည် တည်ငြိမ်ဝဘ်ဆိုက်တစ်ခုကို ဖန်တီးသောအခါ သို့မဟုတ် ရွှေ့ပြောင်းသောအခါ ဤအကောင့်သည် deploy target အဖြစ် ပေါ်လာပါမည်။ ၎င်းကို ရွေးချယ်ပါ၊ ကျွန်ုပ်တို့သည် ဝဘ်ဆိုက်၏ build ကို သင့်အကောင့်ရှိ ပရောဂျက်တစ်ခုသို့ လွှင့်တင်ပေးပါမည်။
- စိတ်ကြိုက်ဒိုမိန်းများကို သင့်အတွက် ချိတ်ဆက်ပေးမည်ဖြစ်ပြီး ဒိုမိန်းသည် ဟို့စ်အသစ်သို့ ညွှန်ပြနိုင်စေရန်အတွက် ဝန်ဆောင်မှုပေးသူ လိုအပ်သည့် မည်သည့် DNS မှတ်တမ်းကိုမဆို ဒိုမိန်း၏စာမျက်နှာတွင် ပြသပေးပါသည်။
- ပရောဂျက်၊ ၎င်း၏အသုံးပြုမှုနှင့် ၎င်း၏ကျသင့်ငွေစာရင်းတို့သည် သင့်အကောင့်တွင် ရှိနေမည်ဖြစ်ပြီး သင့်ကိုယ်ပိုင် ဝန်ဆောင်မှုပေးသူဒက်ရှ်ဘုတ်တွင် deploy လုပ်ထားမှုတိုင်းကို သင်တွေ့မြင်နိုင်ပါသည်။
ချိတ်ဆက်မှုမအောင်မြင်ပါက
အလုပ်လုပ်ခဲ့ပြီးမှ ရပ်တန့်သွားသည်။ သင်၏ Netlify စကားဝှက်ကို ပြန်လည်သတ်မှတ်ခြင်းသည် ပြန်လည်မသတ်မှတ်မီ ပြုလုပ်ခဲ့သော personal access token တိုင်းကို ပျက်ပြယ်စေပြီး တိုကင်များသည် သင်ရွေးချယ်ထားသော ရက်စွဲတွင်လည်း သက်တမ်းကုန်ဆုံးပါသည်။ တိုကင်အသစ်တစ်ခု ဖန်တီးပြီး ချိတ်ဆက်ပါ။
နှုန်းထားကန့်သတ်ထားသဖြင့် deploy ပြုလုပ်ခြင်းကို ငြင်းပယ်ခံရသည်။ Netlify သည် အကောင့်တစ်ခု မည်မျှမကြာခဏ deploy လုပ်နိုင်သည်ကို ကန့်သတ်ထားပါသည်။ မိနစ်အနည်းငယ် စောင့်ပါ၊ deploy မလုပ်ရသေးသော ဝဘ်ဆိုက်သည် မူလအတိုင်း မပြောင်းလဲဘဲ ကျန်ရှိနေပါမည်။
ကီးကို ငြင်းပယ်ထားကြောင်း ဖော်ပြနေသည်။ အများအားဖြင့် အောက်ပါအချက်သုံးချက်အနက် တစ်ခုခုကြောင့် ဖြစ်နိုင်ပါသည်- ၎င်းနှင့်အတူ ကူးယူမိသော space သို့မဟုတ် စာကြောင်းပြတ်တစ်ခု၊ သက်တမ်းကုန်ဆုံးသွားသော ကီးတစ်ခု၊ သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ပယ်ဖျက်လိုက်သော သို့မဟုတ် အသစ်ပြန်ထုတ်လိုက်သော ကီးတစ်ခု ဖြစ်နိုင်ပါသည်။ အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပြီး ထပ်မံကူးထည့်ပါ။
ချိတ်ဆက်သော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် တစ်ခုခု မအောင်မြင်ပါ။ ကီးသည် အထောက်အထားစိစစ်မှုကို အောင်မြင်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက် လိုအပ်သော ခွင့်ပြုချက် ချို့ယွင်းနေပါသည်။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များဖြင့် ကီးအသစ်တစ်ခု ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုအဟောင်းကို ဖြတ်တောက်ပြီး ကီးအသစ်ကို ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှု ဖြတ်တောက်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာဖွေပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ယင်းက သိမ်းဆည်းထားသော ကီးကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်ပါမည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို ၎င်း၏ နောက်ထပ်လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်တန့်သွားမည်ဖြစ်ပြီး ၎င်းအပေါ် မှီခိုနေသော မျက်နှာပြင်များက တိတ်တဆိတ် မအောင်မြင်ဘဲ ဖြစ်မည့်အစား အသိပေးဖော်ပြပါမည်။
ချိတ်ဆက်မှုဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ပြီးပြီးသားအရာများကို ပြန်လည်ပြင်ဆင်ခြင်း မပြုပါ — သင်၏အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော မှတ်တမ်းများ၊ deploy လုပ်ထားမှုများ သို့မဟုတ် ဆက်တင်များသည် မူလအတိုင်း ရှိနေပါမည်။ အကယ်၍ ကီးကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားသည်ဟု သင်ယူဆပါက ဝန်ဆောင်မှုပေးသူထံတွင်လည်း ၎င်းကို ပယ်ဖျက်ပါ၊ ချိတ်ဆက်မှုဖြတ်တောက်ခြင်းသည် ကျွန်ုပ်တို့၏မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားပြီး ၎င်းတို့၏မိတ္တူကို ဖယ်ရှားခြင်း မဟုတ်ပါ။