၎င်းကို ချိတ်ဆက်ခြင်းက သင့်အား မည်သို့ အကျိုးရှိစေသနည်း
သင့်ကိုယ်ပိုင် Gcore အကောင့်ကို ချိတ်ဆက်ခြင်းဖြင့် ဒိုမိန်းတစ်ခု၏ DNS ကို ကျွန်ုပ်တို့၏အကောင့်အစား သင့် အကောင့်မှ တာဝန်ခံဆောင်ရွက်ပေးနိုင်မည်ဖြစ်သည်။ ဇုန်၊ ဘေလ်နှင့် ဝန်ဆောင်မှုပေးသူ၏ ဒက်ရှ်ဘုတ်တို့ကို သင်ဆက်လက်ထိန်းသိမ်းထားမည်ဖြစ်ပြီး၊ သင့်ဆိုက်များနှင့် မေးလ်ဘောက်စ်များ လိုအပ်သော မှတ်တမ်းများကို ကျွန်ုပ်တို့က ဖန်တီးပေးကာ အပ်ဒိတ်လုပ်ပေးသောကြောင့် ၎င်းတို့ကို လက်ဖြင့် ကူးယူရန် မလိုတော့ပါ။
သင်မစတင်မီ
Managed DNS ရရှိနိုင်သော Gcore အကောင့်တစ်ခု။
၁။ Gcore တွင် သော့ကို ဖန်တီးပါ
Gcore ဖောက်သည်ပေါ်တယ် (Customer Portal) တွင် ညာဘက်အပေါ်ထောင့်ရှိ သင့်၏ ကိုယ်ပွားပုံ (avatar) ကို ဖွင့်ပါ၊ ထို့နောက် Profile → API tokens → Create token ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းကို အမည်ပေးပါ၊ Never expire သို့မဟုတ် သက်တမ်းကုန်ဆုံးမည့်ရက်စွဲကို ရွေးချယ်ပါ၊ ထို့နောက် ၎င်းလိုအပ်သည့် ထုတ်ကုန်တစ်ခုချင်းစီအတွက် နေရာ (role) တစ်ခုကို ပေးပါ။ Gcore သည် တိုကင်ကို တစ်ကြိမ်သာ ပြသမည်ဖြစ်ပြီး ထိုအချိန်တွင် ကူးယူပါ။
ချိတ်ဆက်ထားသော Gcore ထုတ်ကုန်တိုင်းအတွက် တိုကင်တူညီစွာ အလုပ်လုပ်သောကြောင့် Gcore ထုတ်ကုန်တစ်ခုကို သင်ချိတ်ဆက်ပြီးဖြစ်ပါက ၎င်း၏ နေရာ (roles) များသည် ဤထုတ်ကုန်ကိုလည်း အကာအကွယ်ပေးထားသမျှ ကာလပတ်လုံး တူညီသောတိုကင်ကို ထပ်မံကူးထည့်နိုင်ပါသည်။ သင့်ကိုယ်ပိုင် အကောင့်ဝင်ရောက်မှုတွင် ရှိသည့်နေရာ (role) ထက် ပိုမိုမြင့်မားသောနေရာကို တိုကင်အတွက် ပေး၍မရပါ။
DNS အတွက်၊ တိုကင်အား Managed DNS အတွက် နေရာ (role) တစ်ခု ပေးပါ။
၂။ ဤနေရာတွင် ချိတ်ဆက်ပါ
သင့်ဒက်ရှ်ဘုတ်ရှိ Integrations ကို ဖွင့်ပြီး Connect an account ကို ရွေးချယ်ပါ။ အုပ်စုအဖြစ် Your own DNS ကို ရွေးပါ၊ အကောင့်အဖြစ် Gcore DNS ကို ရွေးပါ၊ API token ကို ဖြည့်ပါ၊ ထို့နောက် Connect account ကို နှိပ်ပါ။
မည်သည့်အရာမျှ သိမ်းဆည်းခြင်းမပြုမီ သင်ကူးထည့်လိုက်သည်များကို ကျွန်ုပ်တို့ စစ်ဆေးပါသည်။ အလုပ်မလုပ်သော သော့တစ်မျိုးကို မည်သည့်အခါမျှ သိမ်းဆည်းမည်မဟုတ်ပါ၊ އަދင်အဖြေတွင် ၎င်း၌ မည်သည်တို့ မှားယွင်းနေသည်ကို ဖော်ပြပေးပါမည်။ အလုပ်လုပ်သော သော့ကို ကျွန်ုပ်တို့၏ ဒေတာဘေ့စ်တွင် မဟုတ်ဘဲ လျှို့ဝှက်ချက် သိမ်းဆည်းရာ (secrets vault) တွင် ကုဒ်ဝှက်ထားရှိမည်ဖြစ်ပြီး သင့်ကိုပင် မပြဘဲ မည်သည့်အခါမျှ ထပ်မံပြသမည် မဟုတ်ပါ။
ထို့နောက် မည်သို့ဖြစ်မည်နည်း
- မည်သည့်ဒိုမိန်းတွင်မဆို ၎င်း၏ DNS တဘ်ကို ဖွင့်ပြီး ဒိုမိန်း၏ DNS ကို ဝန်ဆောင်မှုပေးသည့်နေရာအဖြစ် ဤအကောင့်ကို ရွေးချယ်ပါ။ အကယ်၍ ၎င်းမရှိသေးပါက ထိုနေရာတွင် ဇုန်ကို ကျွန်ုပ်တို့ ဖန်တီးပေးမည်ဖြစ်ပြီး ဒိုမိန်း၏ ဆိုက်များနှင့် မေးလ်တို့ လိုအပ်သော မှတ်တမ်းများကို ရေးသားပေးပါမည်။
- မှတ်တမ်းတစ်ခုတွင် ရှိရမည့်အရာကို ကျွန်ုပ်တို့ဘက်မှ တစ်စုံတစ်ရာ ပြောင်းလဲသည့်အခါ — ဆိုက်တစ်ခုကို ရွှေ့ခြင်း၊ CDN ကို ပြောင်းခြင်း သို့မဟုတ် မေးလ်ဘောက်စ်တစ်ခုကို ထည့်ခြင်းတို့ ပြုလုပ်သည့်အခါ — သင့်အကောင့်ပေါ်ရှိ မှတ်တမ်းကို ကျွန်ုပ်တို့ အပ်ဒိတ်လုပ်ပေးပါမည်။
- ရွှေ့ပြောင်းခြင်းကို ပြီးမြောက်စေရန်၊ သင့်ဒိုမိန်း၏ နာမည်ဆာဗာများ (nameservers) သည် Gcore ကို ညွှန်ပြနေရပါမည်။ အကယ်၍ ဒိုမိန်းကို ကျွန်ုပ်တို့ထံတွင်ဖြစ်စေ၊ သို့မဟုတ် သင်ချိတ်ဆက်ထားသော မှတ်ပုံတင်သူထံတွင်ဖြစ်စေ မှတ်ပုံတင်ထားပါက ၎င်းတို့ကို သင့်အတွက် ကျွန်ုပ်တို့ သတ်မှတ်ပေးပါမည်။ သို့မဟုတ်ပါက ဒိုမိန်း၏ စာမျက်နှာတွင် သတ်မှတ်ရမည့် နာမည်ဆာဗာများကို ပြသပေးမည်ဖြစ်သည်။
- သင်ချိတ်ဆက်သည့်အခါ၊ သော့သည် သင့်ဇုန်များကို စာရင်းပြုစုနိုင်ခြင်း၊ မှတ်တမ်းများကို ဖတ်ရှုနိုင်ခြင်းနှင့် မှတ်တမ်းများကို ပြောင်းလဲနိုင်ခြင်း ရှိမရှိကို ကျွန်ုပ်တို့ စစ်ဆေးပါသည်။ ချိတ်ဆက်မှုဘေးရှိ စာရင်းဇယားတွင် ၎င်းတို့အနက်မှ မည်သည့်အရာကို ကျွန်ုပ်တို့ အတည်ပြုနိုင်သည်ကို ပြသပေးပါသည်။
ချိတ်ဆက်၍မရပါက
သင့်ဇုန်များ ပေါ်မလာပါ။ တိုကင်၏ နေရာ (role) တွင် Managed DNS မပါဝင်ပါ။ Managed DNS ပါဝင်သော တိုကင်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ။
သော့ကို ငြင်းပယ်ခံရကြောင်း ဖော်ပြနေသည်။ ဤသည်မှာ အများအားဖြင့် အောက်ပါအချက်သုံးချက်အနက် တစ်ခုခုကြောင့် ဖြစ်သည် - ကူးယူထားသော အကွာအဝေး (space) သို့မဟုတ် လိုင်းပြတ်တောက်မှု (line break) ပါသွားခြင်း၊ သက်တမ်းကုန်ဆုံးသွားသော သော့တစ်ခု၊ သို့မဟုတ် သင်ကူးယူပြီးနောက် ပယ်ဖျက်လိုက်ခြင်း သို့မဟုတ် ပြန်လည်ထုတ်ပေးလိုက်ခြင်း ပြုလုပ်ထားသော သော့တစ်ခု။ အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပြီး ထပ်မံကူးထည့်ပါ။
ချိတ်ဆက်မိသော်လည်း နောက်ပိုင်းတွင် တစ်စုံတစ်ရာ အလုပ်မလုပ်တော့ပါ။ သော့သည် အထောက်အထားစိစစ်နိုင်သော်လည်း လုပ်ဆောင်ချက် လိုအပ်သော ခွင့်ပြုချက် ကင်းမဲ့နေပါသည်။ အထက်တွင် ဖော်ပြထားသော ခွင့်ပြုချက်များပါရှိသည့် သော့အသစ်တစ်ခုကို ဖန်တီးပါ၊ ထို့နောက် ချိတ်ဆက်မှုဟောင်းကို ဖြုတ်ပြီး သော့အသစ်ဖြင့် ပြန်လည်ချိတ်ဆက်ပါ။
ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြုတ်ခြင်း
Integrations ကို ဖွင့်ပါ၊ အကောင့်ကို ရှာပြီး Disconnect ကို နှိပ်ပါ။ ၎င်းသည် သိမ်းဆည်းထားသော သော့ကို ချက်ချင်း ဖျက်ပစ်မည်ဖြစ်သည်။ ၎င်းကို အသုံးပြုနေသည့် မည်သည့်အရာမဆို ၎င်း၏ နောက်လာမည့် လုပ်ဆောင်ချက်တွင် ရပ်သွားမည်ဖြစ်ပြီး၊ ၎င်းအပေါ်တွင် မူတည်နေသော မျက်နှာပြင်များသည် တိတ်တဆိတ် အမှားအယွင်းဖြစ်သွားမည့်အစား ထိုကဲ့သို့ ဖြစ်ပျက်နေကြောင်း ဖော်ပြပေးပါမည်။
ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြုတ်လိုက်ခြင်းဖြင့် ယခင်က လုပ်ဆောင်ခဲ့ပြီးသားအရာများကို ပြန်ဖျက်ပစ်မည် မဟုတ်ပါ - မှတ်တမ်းများ၊ ဖြန့်ဝေမှုများ သို့မဟုတ် သင့်အကောင့်တွင် ကျွန်ုပ်တို့ ပြောင်းလဲခဲ့သော ဆက်တင်များသည် ရှိရင်းစွဲအတိုင်း ဆက်လက်တည်ရှိနေမည်ဖြစ်ပါသည်။ သော့ကိုယ်တိုင် ပေါက်ကြားသွားသည်ဟု သင်ယူဆပါက ဝန်ဆောင်မှုပေးသူထံတွင် ၎င်းကိုပါ ပယ်ဖျက်ပါ။ ချိတ်ဆက်မှုကို ဖြုတ်ခြင်းသည် ၎င်းတို့၏ မိတ္တူကို မဖယ်ရှားဘဲ ကျွန်ုပ်တို့၏ မိတ္တူကိုသာ ဖယ်ရှားခြင်း ဖြစ်သည်။